Hur klipper man en häst på bästa sätt?

Jag vill att hästen ska vara ren och torr när man börjar klippa, annars fastnar lätt håren och skären slits av gruset som kommer in mellan skärbladen. Vilket resulterar i ett onödigt slitage på maskinen. Bra belysning gör mycket för slutresultatet då det kan vara svårt att se i otillräckligt ljus.  Jag börjar alltid med att klippa hästen på halsen och klipper mothårs och jobbar mig sedan bakåt. Under klippning avbryter jag några gånger för att rengöra maskinen och olja in den. Detta för att skona maskinen och för att få bästa resultat på klippningen.

Varför ska man klippa sin häst?

För många hästar som tränas och tävlas regelbundet är det en lättnad att bli korthårig. De blir piggare och mer arbetsvilliga eftersom de inte svettas lika mycket. En annan fördel är att man kan släppa ut dem i hagen direkt efter träningspasset vilket är bekvämt för dig som ägare eller skötare.

När ska man klippa sin häst?

Innan vinterpälsen hunnit bli för tjock brukar man klippa första gången.Någon gång i oktober–november. Då får hästen också chans att vänja sig innan det blir för kallt ute. Sista klippningen görs senast i januari, senare än så kan sommarpälsen påverkas

Hur länge tar det att klippa en häst?

Att klippa en häst brukar ta ca 1 timme men det kan variera kraftigt beroende på om hästen står still och hur lång päls den har hunnit få.

Vad kostar det att klippa sin häst?

Jag tar 500:- plus moms för en klippning av en stor häst.